![Trofie alle castagne con pesto, patate e fagiolini Trofie alle castagne con pesto, patate e fagiolini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EBB0A758-A66D-494C-91E2-CA5F72A23EFD/Derivates/336B0587-1596-498E-BBE9-F74BA292E3EB.jpg)
Wersje kompatybilne
Trofie alle castagne con pesto, patate e fagiolini
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Trofie
- 250 g di farina + q.b.
- 50 g di farina di castagne
- 150 g di acqua + q.b.
- 1 pizzico di sale
Pesto
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3-4 cm)
- ½ spicchio di aglio
- 30 g di pinoli
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaino di succo di limone
- 150 g di olio extravergine di oliva delicato
- 80 g di foglie di basilico fresche, lavate ed asciugate
Terminare la preparazione
- 1200 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- 180 g di patate a cubetti (5 mm)
- 180 g di fagiolini verdi freschi a pezzi (4-5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3259 kJ / 779 kcal
- Białko
- 20.1 g
- Węglowodany
- 70.4 g
- Tłuszcz
- 48.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne al pesto, patate e fagiolini
2 godz.
Verdurine in sfoglia
1 Std.
Testaroli di farro alle noci
45 Min
Pappardelle ripiene di piselli
2 Std. 25 Min
Club Sandwich con verdure grigliate e insalata (vegan)
6 godz.
Tortellini ai funghi e frutta secca
30 Min
Ravioli ripieni di tofu affumicato e verdure
1 Std. 30 Min
Orecchiette alle cime di rapa e vongole
4 godz.
Tubettini al pesto con fagiolini e patate
55 Min
Lagane e ceci in purea
1 godz. 20 min
Spaghetti alla chitarra con piselli e curcuma (vegan)
50 min
Cous cous vegetariano di Marrakech
50 min