Wersje kompatybilne
Trofie alle castagne con pesto, patate e fagiolini
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Trofie
- 250 g di farina + q.b.
- 50 g di farina di castagne
- 150 g di acqua + q.b.
- 1 pizzico di sale
Pesto
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3-4 cm)
- ½ spicchio di aglio
- 30 g di pinoli
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaino di succo di limone
- 150 g di olio extravergine di oliva delicato
- 80 g di foglie di basilico fresche, lavate ed asciugate
Terminare la preparazione
- 1200 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- 180 g di patate a cubetti (5 mm)
- 180 g di fagiolini verdi freschi a pezzi (4-5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3259 kJ / 779 kcal
- Białko
- 20.1 g
- Węglowodany
- 70.4 g
- Tłuszcz
- 48.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di riso salata
2h 10min
Trenette al pesto
45min
Mozzarella in carrozza con puntarelle
5 godz. 35 min
Sformato di pasta e chorizo
30min
Lasagne al pesto, patate e fagiolini
2h
Farfalle ai quattro formaggi
25min
Polenta concia alla valdostana
1h 40 min
Busiate al forno con pesto alla trapanese
1h
Alici ripiene
50min
Farfalle in crema di uova e cavolfiore
45min
Caserecce con pisellini freschi e bacon croccante
45min
Pasta pomodoro ricotta e mortadella
25min