Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di cipolle rosse di Tropea, a fette sottili
- 50 g di aceto di vino rosso
- 1000 g di gamberoni giganti crudi, sgusciati freschi, e puliti
- 1 limone, preferibilmente biologico, a fette
- 1000 g di acqua
- 2 pizzico di sale
- 400 g di pomodori ciliegino a metà
- 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1131 kJ / 270 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di mare
1h 30min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40min
Carpaccio di manzo marinato alle erbe
2 Std. 15 Min
Coppe di gamberi e fagioli cannellini
30 min
Zuppetta di crostacei
40min
Insalata di polpo con dressing al lime
1 godz.
Pepata di cozze
55 min
Orata e vongole con salsa alle verdure
30 min
Insalata di polpo, noci, mais e fagiolini
1 godz.
Insalata di gamberi e fagioli cannellini
40min
Insalata fredda di polpo e patate
50 min
Insalata di gamberi alla siciliana
40min