Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 80 g di mandorle pelate
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di paprika dolce
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale grosso
- 320 g di pasta all'uovo secca, tipo tagliatelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2900.4 kJ / 692.8 kcal
- Białko
- 31.4 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 267 mg
Alternatywne przepisy
Pasta caprese
20 Min
Farfalle al pesto di frutta secca e caprino
30 Min
Tagliatelle al pesto di pistacchio e limone
30 Min
Linguine al pesto agrumato alle erbe
25min
Crostini di pane con tapenade
25min
Fusilli con pesto di rucola e bresaola
30 Min
Farfalle ai sapori di Sicilia
45 Min
Gnocchi con pesto di sedano e erbe aromatiche
1h 40min
Gnocchi alle mandorle
1h 40min
Pesto di robiola al sapore di mare
10min
Linguine al pesto di nocciole ed erbette
20 Min
Penne alle erbe aromatiche e pomodori secchi
35 Min