Tagliatelle con pesto di rosmarino
TM6 TM5 TM31

Tagliatelle con pesto di rosmarino

4.6 (108 ocen)

Składniki

  • 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi
  • 80 g di mandorle pelate
  • 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 pizzico di paprika dolce
  • 100 g di olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale
  • 1500 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale grosso
  • 320 g di pasta all'uovo secca, tipo tagliatelle

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2900.4 kJ / 692.8 kcal
Białko
31.4 g
Węglowodany
6.2 g
Tłuszcz
1.4 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Błonnik
1.5 g
Sód
267 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy