Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di burro
- 1 dose di pasta sfoglia, come da ricetta del Libro "Le mie ricette con Bimby"
- 250 g di carote, pelate e a cubetti (1 cm)
- 100 g di porro a rondelle
- 150 g di foglie di spinaci freschi, lavate ed asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di latte + q.b. per spennellare
- 400 g di ricotta fresca, sgocciolata dal siero
- 3 uova
- 15 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 15 g di pecorino grattugiato
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 5 pomodori ciliegino a metà
- 1 tuorlo d'uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1925 kJ / 460 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 35.1 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata di spinaci al forno
45min
Cavolfiori gratinati
50min
Verdure in crosta di uova e formaggio
40min
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1h 20min
Zucchine ripiene
1h 10min
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3h
Crostata salata di spinaci
1h
Cannelloni spinaci e ricotta
1h 30min
Torta di asparagi
1h 10min
Quiche di zucchine e fiori di zucchina
2h 20min
Millefoglie di patate, fagiolini con pesto di basilico e mandorle
1h 40 min
Torta salata di zucca e spinaci
1h 50min