![Stoccafisso con i porri Stoccafisso con i porri](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/991D0E92-774E-4974-9277-B6A42500F353/Derivates/8bcecd0a-1c1e-4e8f-a71b-4316c2210b62.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di porri a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 700 g di stoccafisso pulito, ammollato e a pezzi
- 80 g di passata di pomodoro
- 300 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo di pesce
- 1 peperoncino piccante fresco
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1247 kJ / 298 kcal
- Białko
- 39.1 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Trippa in bianco alla napoletana
1h 30min
Baccalà ricco della Vigilia (TM6)
1 Std.
Baccalà con cavolo verza e ceci
50 Min
Insalata di cardi alle erbe e pinoli
40 Min
Carciofi alla romana
50 Min
Baccalà alla portoghese
1 Std. 10 Min
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1 Std.
Baccalà alla ligure
1 Std.
Seppie in zimino
40 Min
Trippa alla fiorentina
1 Std. 15 Min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1 Std. 10 Min
Baccalà alla livornese
35min