Wersje kompatybilne
Verza ripiena di champignon e salsa ai funghi porcini
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g di acqua
- 8 foglie di verza
- 200 g di riso
- 100 g di cipolle, a pezzi
- 500 g di funghi champignon, a metà
- 30 g di burro
- 1 cucchiaino di sale, a piacere
- 1 pizzico di pepe, a piacere
- 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- 100 g di formaggio fuso
- 20 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaio di panna (min. 30% di grassi)
- 10 g di funghi porcini secchi, precedentemente ammollati per 1 ora
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1364 kJ / 325 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fave al guanciale
35 min
Zucca al curry
45min
Zucca Acorn gratinata
2 Std.
Involtini di verza ripieni di miglio con salsa ai funghi
1h 40min
Pancotto con cime di rape
40 min
Peperoni ripieni di verdure all'aneto
10min
Millecosedde alla calabrese
1 Std. 30 Min
Tortini di cavolfiore e formaggio
35 min
Contorno di cavolo riccio al cocco
25 Min
Involtini valtellinesi di verza con patate e formaggi
2 Std.
Torta rovesciata al radicchio di Chioggia
1h 40min
Fagottini verdi al vapore
45min