Wersje kompatybilne
Verza ripiena di champignon e salsa ai funghi porcini
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g di acqua
- 8 foglie di verza
- 200 g di riso
- 100 g di cipolle, a pezzi
- 500 g di funghi champignon, a metà
- 30 g di burro
- 1 cucchiaino di sale, a piacere
- 1 pizzico di pepe, a piacere
- 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- 100 g di formaggio fuso
- 20 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaio di panna (min. 30% di grassi)
- 10 g di funghi porcini secchi, precedentemente ammollati per 1 ora
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1364 kJ / 325 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauté di champignon, zucchine e prosciutto
25min
Champignon ripieni al forno
1h
Carciofi ripieni
50 分钟
Branzino con cavolo nero, fagioli e peperoni
30 分钟
Sformatini di verza e mortadella
1小时 30 分钟
Fagottini verdi al vapore
45min
Fagottini di cavolfiore con insalata di cavolo rosso
45min
Tegamini fave e funghi
3h 10min
Involtini di verza capunet agrodolci
35min
Zuppa di cavolo cappuccio
50 分钟
Involtini di verza ripieni di miglio con salsa ai funghi
1h 40min
Funghi champignon ripieni
1h 5 min