Zupa krem z czerwonej soczewicy
TM6 TM5

Zupa krem z czerwonej soczewicy

3.6 (98 ocen)

Składniki

  • 100 g ryżu
  • 180 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1200 g wody, wrzącej
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • ½ łyżeczki suszonych płatków chili (opcjonalnie)
  • ¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki soli

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
858 kJ / 205 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
32 g
Tłuszcz
5 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
3.3 g
Sód
831 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy