Zupa krem z czerwonej soczewicy

Zupa krem z czerwonej soczewicy

3.6 103 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji

Składniki

  • 100 g ryżu
  • 180 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1200 g wody wrzącej
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • ½ łyżeczki suszonych płatków chili (opcjonalnie)
  • ¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki soli

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 205 kcal / 858 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 831 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...