
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z czerwonej soczewicy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
100 g ryżu
-
180 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
1200 g wody wrzącej
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki suszonych płatków chili (opcjonalnie)
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
1 liść laurowy, suszony
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
205 kcal /
858 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
32 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
831 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PROSTE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa krem z czarnej fasoli
20 min
Zielona zupa krem z oczami z mozzarelli
30 min
Zupa krem z ciecierzycy z czosnkiem
30 min
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
40 min
Zupa krem z ziemniaków i pieczonych jabłek
40 min
Zupa krem z marchewki z pieczoną ciecierzycą
35 min
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
40 min
Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
35 min
Zupa krem z kiszonej kapusty
1 godz. 10 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa krem z ciecierzycy
30 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min