Urządzenia i Akcesoria
Dyniowe mac'n'cheese
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
600 g dyni Hokkaido pokrojonej na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
oliwa z oliwek ilość do skropienia dyni
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia dyni
-
¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia dyni
-
500 g makaronu, suchego, typu kolanka
-
woda osolona, do gotowania makaronu
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
250 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
45 g mąki pszennej
-
500 g mleka
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
¾ - 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
¾ łyżeczki tymianku, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
30 g
Kalorie
2900.8 kJ /
692.8 kcal
Tłuszcz
27.2 g
Błonnik
5.9 g
Węglowodany
87.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Meksykańskie chili con carne z serową polentą
1 godz. 10 min
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
30 min
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30 min
Placki dyniowe z parmezanem
45 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Gnocchi dyniowe z sosem ziołowo-chrzanowym
1 godz. 30 min
Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
45 min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 min
Zapiekanka makaronowa z dynią i serem
1 godz.
Risotto z burakami i balsamico
40 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto z dynią i serem
50 min