
Urządzenia i Akcesoria
Placki z batatów i sos z rabarbaru
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
Placki z batatów
-
batatów pokrojonych na kawałki300 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki150 g
-
cebuli szalotki50 g
-
mąki pszennej100 g
-
płatków owsianych, górskich60 g
-
proszku do pieczenia½ łyżeczki
-
jajka3
-
curry, mielonego2 łyżeczki
-
chili, mielonego¼ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego¼ łyżeczki
-
soli1 ½ łyżeczki
Sos z rabarbaru
-
rabarbaru bez łyka, pokrojonego na 2 cm kawałki400 g
-
likieru anyżowego (opcjonalnie)10 g
-
cukru25 g
-
skrobi ziemniaczanej1 łyżeczka
-
wody30 g
-
olej rzepakowy do smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
497 kcal /
2076.8 kJ
Białko
12.8 g
Tłuszcz
16.2 g
Węglowodany
65 g
Błonnik
12.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RABARBAR
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tarta z komosy ryżowej z serem kozim i karmelizowaną cebulą
1 godz. 50 min
Placki dyniowe z ricottą
30 min
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1 godz. 10 min
Placki z selera i marchewki z dipem bazyliowym
55 min
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2 godz.
Placki z marchewki z dipem oscypkowym
1 godz.
Gofry kukurydziane z salsą z awokado
1 godz.
Placki z dyni i kurczaka
40 min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 min
Naleśniki kukurydziane z twarożkiem pomidorowym
50 min
Kopytka marchewkowe z masłem cynamonowym
40 min