Urządzenia i Akcesoria
Makaronowa sałatka z ciecierzycą i młodą marchewką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
Sałatka
-
1000 g wody
-
300 g młodych marchewek (dł. 5-7 cm), przekrojonych wzdłuż na pół
-
200 g makaronu, suchego typu fusilli
-
2 łyżeczki soli
-
80 g rukoli
-
240 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
-
80 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych na paski
Dressing balsamiczny
-
40 g oliwy z oliwek
-
15 g octu balsamicznego
-
20 g syropu klonowego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
-
15 g soku z cytryny
-
2 łyżki ziaren sezamu (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
892.5 mg
Białko
13.3 g
Kalorie
1908.1 kJ /
455.8 kcal
Tłuszcz
17.5 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
69.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZONOWE SAŁATKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1h 15min
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
40min
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55min
Sałatka z soczewicą i burakiem
45min
Sałatka z żółtej soczewicy z fetą, orzechami laskowymi i grejpfrutem
35min
Sałatka Trendy Lunch z pęczakiem, kaszą bulgur i zieloną soczewicą
1h
Marokańska sałatka z kaszą bulgur, granatem, migdałami, marchewką i ziołowym pesto
1h 20min
Sałatka bulgur ze szpinakiem, ogórkiem i krewetkami
50min
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55min
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, kurczakiem i brokułami
1h 50min
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40min
Sałatka z zielonej soczewicy, awokado i pomidorów
55min