
Urządzenia i Akcesoria
Meksykańskie chili con carne z serową polentą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
180 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
700 g papryki zielonej i czerwonej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
20 g oleju rzepakowego
-
250 g pomidorów, bez skóry odsączonych z zalewy (1 puszka)
-
260 - 285 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy (1 puszka)
-
230 - 250 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy (1 puszka)
-
½ łyżeczki chili, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
40 g skrobi ziemniaczanej
-
30 - 50 g wody
-
2 łyżki kolendry, świeżej posiekanej
Serowa polenta
-
200 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
250 g kaszy kukurydzianej (polenty)
-
25 g mąki pszennej
-
15 g proszku do pieczenia
-
½ łyżeczki soli
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 jajka
-
200 g mleka
-
20 g oleju rzepakowego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
555 kcal /
2330 kJ
Białko
23 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEST NAS WIELU
10 Przepisów
Polska
Polska