Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowy pęczak z fasolką szparagową, szpinakiem i suszonymi pomidorami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
20 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
800 g wody
-
300 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki300 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
160 g pęczaku kujawskiego Melvit
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
20 g oliwy cytrynowej plus 1 łyżka do skropienia kaszy pęczak
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta soli
-
50 g liści szpinaku baby, świeżych
-
80 - 100 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych w 5 mm paski
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9.4 g
Kalorie
1285.4 kJ /
307 kcal
Tłuszcz
13.2 g
Błonnik
8 g
Węglowodany
44.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszą pęczak i owocem granatu
45 min
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1 godz. 15 min
Sałatka z kaszy quinoa
40 min
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
50 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
45 min
Szparagi z soczewicą i salsą verde
45 min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 godz.
Tabbouleh z bobem
50 min
Śródziemnomorskie kaszotto
45 min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
1 godz.
Pęczotto z dynią i kurkami
1 godz. 10 min