
Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowy pęczak z fasolką szparagową, szpinakiem i suszonymi pomidorami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
20 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
800 g wody
-
300 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
160 g pęczaku kujawskiego Melvit
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
20 g oliwy cytrynowej plus 1 łyżka do skropienia kaszy pęczak
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta soli
-
50 g liści szpinaku baby, świeżych
-
80 - 100 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych w 5 mm paski
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
307 kcal /
1285.4 kJ
Białko
9.4 g
Tłuszcz
13.2 g
Węglowodany
44.9 g
Błonnik
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska