
Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowy pęczak z fasolką szparagową, szpinakiem i suszonymi pomidorami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki20 g
-
wody800 g
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2-3 cm kawałki300 g
-
pęczaku kujawskiego Melvit160 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
oliwy cytrynowej plus 1 łyżka do skropienia kaszy pęczak20 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
soli1 szczypta
-
liści szpinaku baby, świeżych50 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych w 5 mm paski80 - 100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
307 kcal /
1285.4 kJ
Białko
9.4 g
Tłuszcz
13.2 g
Węglowodany
44.9 g
Błonnik
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska