Cytrynowy pęczak z fasolką szparagową, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Cytrynowy pęczak z fasolką szparagową, szpinakiem i suszonymi pomidorami

3.9 28 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    20 g
  • wody
    800 g
  • zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    300 g
    300 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • pęczaku kujawskiego Melvit
    160 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • oliwy cytrynowej plus 1 łyżka do skropienia kaszy pęczak
    20 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • soli
    1 szczypta
  • liści szpinaku baby, świeżych
    50 g
  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych w 5 mm paski
    80 - 100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 307 kcal / 1285.4 kJ
Białko 9.4 g
Tłuszcz 13.2 g
Węglowodany 44.9 g
Błonnik 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...