Urządzenia i Akcesoria
Kofty wołowe z kaszą bulgur na dipie jogurtowym z boćwiną
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Dip jogurtowy z boćwiną
-
2 ząbki czosnku
-
300 g liści szpinaku, świeżych300 g buraka liściowego (boćwiny), białego
-
10 g oliwy z oliwek
-
500 g jogurtu greckiego
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Kofty i masło z chili
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
300 g mięsa wołowego, mielonego
-
10 g oliwy z oliwek
-
160 g kaszy kuskus160 g kaszy bulgur drobnej
-
580 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka sumaku (opcjonalnie)
-
mąka pszenna do obtoczenia
-
2 łyżki masła
-
1 łyżeczka suszonych płatków chili
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1234.2 mg
Białko
30.6 g
Kalorie
2473.5 kJ /
591.2 kcal
Tłuszcz
30.3 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Węglowodany
52 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA TURECKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Nasi goreng wegetariański
45min
Sałatka z fenkułu i kaszy bulgur z cytrusowym dressingiem
35min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM5)
35min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1h 25min
Kwaśne curry rybne (Fish ambul thiyal)
1h
Kurczak w sosie satay
30min
Soczewica w sosie curry z dynią na parze
1h 15min
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25min
Zupa pomidorowa z ciecierzycą i kaftami
45min
Seitan z sosem pomarańczowym
2h
Curry z warzywami
1h 25min
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1h 15min