Urządzenia i Akcesoria
Crostini z kozim serem i pastą z groszku
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
25 sztuk
Składniki
-
300 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego300 g zielonego groszku, świeżego obranego ze strączków
-
100 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
3 łyżki jogurtu naturalnego
-
1 łyżka oliwy z oliwek
-
1 łyżka musztardy łagodnej
-
½ łyżeczki chrzanu, tartego
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
25 grzanek np. z chleba ciabatta, do podania (ok. 300 g)
-
25 plastrów sera koziego pgrubości ok. 2 mm, do podania (ok. 200 g)
-
słonecznik łuskany do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
192.5 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
390.5 kJ /
93.3 kcal
Tłuszcz
4.5 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PARTY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gremolata z parmezanem
5 min
Terrina z łososia i ricotty
4 godz. 35 min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 godz. 25 min
Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą
1 godz.
Jajka faszerowane ziołami
45 min
Krem z parmezanu
10 min
Sałatka tabbouleh z granatem i orzechami
35 min
Parmezanowe koszyczki
40 min
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1 godz.
Pasta z sera owczego
10 min
Pasta z oliwek
5 min
Paszteciki śródziemnomorskie
50 min