Crostini z kozim serem i pastą z groszku

Crostini z kozim serem i pastą z groszku

4.3 44 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
25 sztuk

Składniki

  • zielonego groszku, świeżego obranego ze strączków
    300 g
    300 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • jogurtu naturalnego
    3 łyżki
  • oliwy z oliwek
    1 łyżka
  • musztardy łagodnej
    1 łyżka
  • chrzanu, tartego
    ½ łyżeczki
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • grzanek np. z chleba ciabatta, do podania (ok. 300 g)
    25
  • sera koziego pgrubości ok. 2 mm, do podania (ok. 200 g)
    25 plastrów
  • słonecznik łuskany do podania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 93.3 kcal / 390.5 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 4.5 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Sód 192.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...