Crostini z kozim serem i pastą z groszku
TM6 TM5

Crostini z kozim serem i pastą z groszku

4.4 (41 ocen)

Składniki

  • 300 g zielonego groszku, świeżego, obranego ze strączków
    lub 300 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 100 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka musztardy, łagodnej
  • ½ łyżeczki chrzanu, tartego
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 25 grzanek, np. z chleba ciabatta, do podania (ok. 300 g)
  • 25 plastrów sera koziego, pgrubości ok. 2 mm, do podania (ok. 200 g)
  • słonecznik łuskany, do podania

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
390.5 kJ / 93.3 kcal
Białko
5.2 g
Węglowodany
8 g
Tłuszcz
4.5 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Błonnik
1.1 g
Sód
192.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy