![Risotto al Teroldego Risotto al Teroldego](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cb1a634a-13c3-4dd9-aff7-db526639ebdc/Derivates/632de675-d2e4-4aaf-b2ff-8fd61fbb3a4b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di cipolla a metà
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio senza anima
- 320 g di riso Carnaroli
- 200 g di vino rosso tipo Teroldego
- 800 g di brodo vegetale bollente
- 30 g di burro
- 40 g di Grana Padano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2016 kJ / 482 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 65.6 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla parmigiana
30min
Risotto alla milanese
30min
Risotto rosmarino e speck
25 menit
Risotto con salsiccia e uva
40min
Risotto alla monzese
35min
Risotto al Barolo
30min
Risotto pere e Taleggio
40min
Strangolapreti alla trentina
4h
Manzo all'olio con polentina bianca
3 Std.
Risotto all'Amarone
35min
Risotto al Parmigiano Reggiano
35min
Risotto ai quattro formaggi
40min