Vellutata di verza al vino bianco

Vellutata di verza al vino bianco

3.4 83 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 70 g di cipolla a metà
  • 20 g di burro
  • 50 g di carote a pezzi
  • 150 g di patate a pezzi
  • 450 g di verza a fette sottili
  • 300 g di vino bianco
  • 650 g di acqua
  • 2 cucchiaini colmi di dado per brodo di pollo fatto in casa
    2 dadi per brodo di pollo (per 0,5 l di brodo)
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe macinato
  • 100 g di panna fresca liquida
  • 100 g di lonza di maiale affumicata a fette, a listarelle
    g di prosciutto cotto affumicato, a fette, a listarelle

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 279 kcal / 1167 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...