Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g di cipolle rosse a fette (3 mm circa)
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzico di sale, preferibilmente integrale
- 4 - 5 aghi di rosmarino, lavati
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 180 g di farina di ceci bianchi
- 300 g di acqua
- ½ cucchiaino di curcuma in polvere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1326 kJ / 317 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Strudel verza e porri (vegan)
2 Std.
Erbazzone (vegan)
2 Std. 20 Min
Insalata di verdure con salsa agli anacardi (vegan)
2 godz. 45 min
Torta di lenticchie farcita (vegan)
1sa 30 dk
Spezzatino di seitan con patate e carote
1sa 20 dk
Polpette di tempeh con pomodorini confit (vegan)
1sa
Torta salata spinaci e pomodori (vegan)
1sa 30 dk
Farinata di ceci (vegan)
2 Std.
Tofu al cartoccio con verdure
40 Min
Formaggio vegano
6h 40min
Frittata senza uova
1 Std. 50 Min
Crostata di zucchine (vegan)
1 Std. 50 Min