!["Frittata" di cipolle al forno (vegan) "Frittata" di cipolle al forno (vegan)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DFBBE5CC-84CA-4B63-A027-5D93589EA7A9/Derivates/7B40F1B8-FB0D-4775-BDBE-057810A019DC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g di cipolle rosse a fette (3 mm circa)
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzico di sale, preferibilmente integrale
- 4 - 5 aghi di rosmarino, lavati
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 180 g di farina di ceci bianchi
- 300 g di acqua
- ½ cucchiaino di curcuma in polvere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1326 kJ / 317 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata russa vegana
45 分钟
Torta della nonna (vegan)
4 Std.
Erbazzone (vegan)
2 Std. 20 Min
Salsa dip ai peperoni (vegan)
15min
Crostata di zucchine (vegan)
1h 50min
Torta di lenticchie farcita (vegan)
1h 30min
Crêpes ai carciofi (vegan)
1h 30min
Besciamella (vegan)
15min
Frittata senza uova
1h 50min
Ragù alla soia (vegan)
40 分钟
Girelle con spinaci e tofu (vegan)
8 Std.
"Caviale" di melanzane e lenticchie (vegan)
25min