Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di porro a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di funghi porcini freschi a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di patate, pelate e a tocchetti (2 cm circa)
- 600 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 4 fette di pane integrale
- 1 pizzico di timo secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1050 kJ / 251 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40 min
Vellutata di finocchi e zafferano
50min
Vellutata di porri e bottarga di muggine
50min
Vellutata di asparagi
45min
Zuppa di peperoni rossi e zucchine
55 Min
Vellutata di porri
40 min
Crema di cipolle e timo
1h
Vellutata di porri, funghi e pancetta
40 min
Vellutata di funghi
50min
Vellutata di indivia belga e speck
50min
Zuppa di porcini
45min
Crema di funghi
20 min