Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 500 g di acqua
- 2 pizzichi di sale
- 700 g di foglie di spinaci freschi, lavate e asciugate
- 280 g di pangrattato
- 150 g di farina tipo 0
- 100 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 2 uova
Terminare la preparazione
- 40 g di burro
- 5 foglie di salvia fresca, lavate e asciugate
- 30 g di Parmigiano Reggiano a scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2791 kJ / 667 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 88.2 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spatzle agli spinaci
1h
Gnocchi di zucca gialla
1h 5min
Spatzle alla barbabietola
30min
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1h 10 min
Gnocchi di pane e bietole (di Francesca Romana Barberini)
1h
Canederli allo speck
2 godz. 40 min
Gnocchi di polenta
25min
Gnocchi di pane con radicchio e luganega
1h 30min
Strangolapreti alla trentina
4h
Malfatti bergamaschi
40min
Gnocchi di ricotta e barbabietola
1h 30min
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40min