Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema di pecorino
- 100 g di pecorino stagionato o semistagionato a pezzi (3 cm)
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
Risotto
- 1 scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di mele verdi con la buccia e a dadini
- 320 g di riso Arborio (cottura 15 min.)
- 100 g di vino bianco secco
-
700
g di brodo di carne
lub 700 g di acqua bollente + 1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne fatto in casa - 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 20 g di burro a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2828 kJ / 676 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 71.1 g
- Tłuszcz
- 37.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai quattro formaggi
40 Min
Risotto al limone e prosciutto crudo
35 Min
Risotto al gorgonzola e noci al miele
35 Min
Risotto arancia, robiola e rosmarino
30 Min
Risotto alla melagrana, Gorgonzola e brandy
45 Min
Risotto lardo e crescenza al miele
35 Min
Risotto melone e speck
40 Min
Risotto pere e Gorgonzola
40 Min
Risotto limone, pepe e maggiorana
35 Min
Risotto pere e Taleggio
40 Min
Risotto alle fragole e peperoncino
40 Min
Risotto alla birra
35 Min