Zdrowe greckie burgery z indyka

Zdrowe greckie burgery z indyka

4.5 471 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 sztuk

Składniki

Tzatziki
  • 160 g ogórków pokrojonych na 5 cm kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g koperku, świeżego
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Burgery z indyka
  • 200 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 150 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na kawałki
  • 500 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Złożenie burgerów
  • 90 g sera feta pokruszonego
  • 6 bułek pełnoziarnistych
  • 1 czerwona cebula pokrojona w 5 mm plastry

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 34.8 g
Kalorie 1658 kJ / 393 kcal
Tłuszcz 8.2 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...