Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z wołowiną, rukolą i pomidorkami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
70 g rukoli
-
120 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
40 g jabłuszek kaparowych, w zalewie (opcjonalnie) odsączonych, przekrojonych na pół (patrz wskazówka)
-
40 g oleju
-
50 g cebuli pokrojonej w 5 mm piórka
-
200 g steku z udźca wołowego (rumsztyku) pokrojonego w 4-5 cm paski
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego
-
1 awokado dojrzałe, obrane, bez pestki
-
30 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
10 g soku z limonki
-
10 g miodu
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
35 g
Kalorie
3368 kJ /
805 kcal
Tłuszcz
67 g
Błonnik
9.5 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIĘCEJ SMAKU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z burakami i gruszką
25 min
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
1 godz. 35 min
Sałatka z krewetek i chrupiących warzyw
45 min
Grillowane szaszłyki z udek kurczaka (Yakitori)
45 min
Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców
25 min
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8 godz.
Przystawka z melona i krewetek
30 min
Sałatka z jeżynowym sosem winegret
20 min
Sałatka z kurczakiem i salsą verde
40 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min
Krewetki arrabiata z makaronem z cukinii
40 min
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2 godz. 30 min