
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g rukoli
- 120 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
- 40 g jabłuszek kaparowych, w zalewie, odsączonych, przekrojonych na pół (patrz wskazówka) (opcjonalnie)
- 40 g oleju
- 50 g cebuli, pokrojonej w 5 mm piórka
- 200 g steku z udźca wołowego (rumsztyku), pokrojonego w 4-5 cm paski
- 1 gałązka rozmarynu, świeżego
- 1 awokado, dojrzałe, obrane, bez pestki
- 30 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 10 g soku z limonki
- 10 g miodu
- sól, do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3368 kJ / 805 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 67 g
- Błonnik
- 9.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krewetki Kung Pao
45 min
Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców
25 min
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
1 godz. 25 min
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2 godz. 30 min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 godz. 15 min
Grillowane kotlety ze schabu z masłem pomidorowo-czosnkowym
1 godz.
Delikatne rumienienie krewetek
15 min
Grillowane szaszłyki z udek kurczaka (Yakitori)
45 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min
Grillowane steki wołowe z masłem cebulowo-ziołowym, młodymi ziemniakami i cebulą
1 godz. 20 min
Tatar z chrzanem
1 godz. 20 min
Sałatka z polędwicą wołową, młodymi ziemniakami i szpinakiem
1 godz.