Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g rukoli
- 120 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
- 40 g jabłuszek kaparowych, w zalewie, odsączonych, przekrojonych na pół (patrz wskazówka) (opcjonalnie)
- 40 g oleju
- 50 g cebuli, pokrojonej w 5 mm piórka
- 200 g steku z udźca wołowego (rumsztyku), pokrojonego w 4-5 cm paski
- 1 gałązka rozmarynu, świeżego
- 1 awokado, dojrzałe, obrane, bez pestki
- 30 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 10 g soku z limonki
- 10 g miodu
- sól, do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3368 kJ / 805 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 67 g
- Błonnik
- 9.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z polędwicą wołową, młodymi ziemniakami i szpinakiem
1 Std.
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 Min
Przystawka z melona i krewetek
30min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30min
Grillowane szaszłyki z łososia z majonezem kolendrowym
50min
Grillowane steki wołowe z masłem cebulowo-ziołowym, młodymi ziemniakami i cebulą
1 Std. 20 Min
Sałatka z wędzonym pstrągiem i pesto z oscypkiem
1 Std. 30 Min
Sałatka sycylijska z krewetkami
40min
Tacos z krewetkami
25 Min
Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców
25 Min
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
1 Std. 25 Min