Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z wołowiną, rukolą i pomidorkami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
70 g rukoli
-
120 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
40 g jabłuszek kaparowych, w zalewie (opcjonalnie) odsączonych, przekrojonych na pół (patrz wskazówka)
-
40 g oleju
-
50 g cebuli pokrojonej w 5 mm piórka
-
200 g steku z udźca wołowego (rumsztyku) pokrojonego w 4-5 cm paski
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego
-
1 awokado dojrzałe, obrane, bez pestki
-
30 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
10 g soku z limonki
-
10 g miodu
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
35 g
Kalorie
3368 kJ /
805 kcal
Tłuszcz
67 g
Błonnik
9.5 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIĘCEJ SMAKU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
1 godz. 35 min
Grillowane szaszłyki z udek kurczaka (Yakitori)
45 min
Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców
25 min
Sałatka z polędwicą wołową, młodymi ziemniakami i szpinakiem
1 godz.
Sałatka Cezar
50 min
Sałatka szpinakowa z łososiem i jajkiem w koszulce
30 min
Grillowane steki wołowe z masłem cebulowo-ziołowym, młodymi ziemniakami i cebulą
1 godz. 20 min
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Sałatka z kurczakiem i salsą verde
40 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min