Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z wołowiną, rukolą i pomidorkami
Składniki
-
70 g rukoli
-
120 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
40 g jabłuszek kaparowych, w zalewie (opcjonalnie) odsączonych, przekrojonych na pół (patrz wskazówka)
-
40 g oleju
-
50 g cebuli pokrojonej w 5 mm piórka
-
200 g steku z udźca wołowego (rumsztyku) pokrojonego w 4-5 cm paski
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego
-
1 awokado dojrzałe, obrane, bez pestki
-
30 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
10 g soku z limonki
-
10 g miodu
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszą gryczaną i chrupiącą kaszanką
1 godz.
Kokilki jajeczne z salsą z awokado i wędzonego łososia
30 min
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
1 godz. 35 min
Sałatka z krewetek i chrupiących warzyw
45 min
Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców
25 min
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8 godz.
Sałatka z polędwicą wołową, młodymi ziemniakami i szpinakiem
1 godz.
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min
Sałatka sycylijska z krewetkami
40 min
Grillowane steki wołowe z masłem cebulowo-ziołowym, młodymi ziemniakami i cebulą
1 godz. 20 min
Grillowane szaszłyki z łososia z majonezem kolendrowym
50 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min