Urządzenia i Akcesoria
Łódeczki z sałaty z azjatyckim kurczakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
15 sztuk
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1 mm plastry
-
1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
50 g sosu sojowego
-
40 g miodu płynnego
-
40 g masła orzechowego
-
20 g oleju słonecznikowego20 g oleju sezamowego
-
10 g białego octu winnego10 g octu ryżowego
-
500 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych w 1-2 cm kostkę
-
50 g orzechów nerkowca
-
15 liści sałaty masłowej, małych15 liści sałaty rzymskiej miniaturowej
-
1 czubata łyżka ziaren sezamu, białego do posypania
-
3 łyżki szczypiorku, świeżego posiekanego, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
8.7 g
Kalorie
401.3 kJ /
95.9 kcal
Tłuszcz
3.5 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
5.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 godz. 10 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min
Deska masła z pesto szpinakowym
10 min
Grillowane szaszłyki z udek kurczaka (Yakitori)
45 min
Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców
25 min
Koszyczki z prosciutto
40 min
Wieprzowina stir-fry z warzywami
1 godz. 20 min
Łódeczki z sałaty z kajuńskimi krewetkami i ananasową salsą
25 min
Sałatka azjatycka z klopsikami
4 godz. 20 min
Satay z sosem orzechowym
1 godz. 55 min
Kurczak po koreańsku
30 min
Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym
1 godz. 15 min