
Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowo-koperkowy łosoś z pieczonymi warzywami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm paski150 g
-
cebuli pokrojonej w ósemki100 g
-
bulwy kopru włoskiego pokrojonej w 1 cm paski150 g
-
marchewki pokrojonej w 1 cm paski100 g
-
oliwy z oliwek15 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki20 g
-
soli1 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
czosnku, granulowanego½ łyżeczki
-
ząbek czosnku1
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
koperku, świeżego tylko liście5 g
-
wody400 g
-
fileta z łososia, świeżego, bez skóry pokrojonego na 2 kawałki (po ok. 125 g każdy)250 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
421 kcal /
1762 kJ
Białko
31 g
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
211 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWE KOLACJE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Łosoś z warzywami; Sos holenderski
40 Min
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 Min
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 Min
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
1 Std. 20 Min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 Min
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
50 Min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 Min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 Min
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30 Min
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40 Min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 Min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 Min