Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowo-koperkowy łosoś z pieczonymi warzywami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm paski
-
100 g cebuli pokrojonej w ósemki
-
150 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej w 1 cm paski
-
100 g marchewki pokrojonej w 1 cm paski
-
15 g oliwy z oliwek
-
20 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
1 ząbek czosnku
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
5 g koperku, świeżego tylko liście
-
400 g wody
-
250 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry pokrojonego na 2 kawałki (po ok. 125 g każdy)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
211 mg
Białko
31 g
Kalorie
1762 kJ /
421 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZDROWE KOLACJE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 min
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
50 min
Pieczona ryba po włosku z dipem z papryki i sałatką z kopru włoskiego
1 godz. 30 min
Filet z białej ryby (sous-vide) z pieczonymi warzywami (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 min
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 godz. 5 min
Łosoś na parze po azjatycku
1 godz.
Łosoś na parze z ziemniakami, cukinią i papryką
45 min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 min
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40 min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min