Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą

Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą

4.3 289 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek
  • ¾ łyżeczki mieszanych ziół, suszonych np. oregano, bazylii, majeranku
  • ¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 300 g wody
  • 120 g kaszy bulgur
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki soli
  • 50 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 50 g pestek granatu
  • 50 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 30 g czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 374 kcal / 1567 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 9.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...