Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
¾ łyżeczki mieszanych ziół, suszonych np. oregano, bazylii, majeranku
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
300 g wody
-
120 g kaszy bulgur
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
50 g liści szpinaku baby, świeżych
-
50 g pestek granatu
-
50 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
-
30 g czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
13 g
Kalorie
1567 kJ /
374 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
9.6 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKIE KOLACJE I
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą
45 Min
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM5)
20 Min
Letnia sałatka makaronowa
30 Min
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 Min
Sałatka Trendy Lunch z pęczakiem, kaszą bulgur i zieloną soczewicą
1 Std.
Śródziemnomorska sałatka z kaszy jaglanej z pomidorami i oliwkami
1 Std. 10 Min
Włoska sałatka z makaronem i pesto
35 Min
Sałatka z kaszą jęczmienną i dressingiem jogurtowym
40 Min
Sałatka z kaszą orkiszową w stylu greckim
45 Min
Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
15 Min
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45 Min
Sałatka z rukolą i pieczarkami
30 Min