Gnocchi w sosie pomidorowym

Gnocchi w sosie pomidorowym

4.1 181 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 10 liści bazylii, świeżych
  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 800 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
  • 1000 g gnocchi, gotowych (2 opakowania)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1103.2 mg
Białko 18.3 g
Kalorie 2173.1 kJ / 519.4 kcal
Tłuszcz 10.7 g
Błonnik 8.9 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Węglowodany 88.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...