Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 5 g liści bazylii, świeżych (ok. ½ pęczka)
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 25 g oliwy z oliwek
- 2 puszki pomidorów krojonych (800 g)
- 1 łyżka ziół prowansalskich, suszonych
- 2 opakowania gnocchi (1000 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2341 kJ / 560 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 85 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 834 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pęczotto z pomidorami
50 Min
Makaron cannelloni nadziewany serem ricotta
1 godz. 20 min
Pomidory faszerowane makaronem z mozzarellą
1h 5 min
Faszerowane gnocchi z sosem pomidorowym
1 godz. 20 min
Makaron w sosie pomidorowym
30 Min
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40 min
Pasta à la Norma
50 Min
Pasta Vodka z wegetariańskimi klopsikami
45 min
Spaghetti napoletana
40 min
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
30 Min
Spaghetti aglio e olio
35 Min
Risotto z salsą pomidorową
40 min