Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi w sosie pomidorowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
100 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
5 g liści bazylii, świeżych (ok. ½ pęczka)
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
25 g oliwy z oliwek
-
2 puszki pomidorów krojonych (800 g)
-
1 łyżka ziół prowansalskich, suszonych
-
2 opakowania gnocchi (1000 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
834 mg
Białko
22 g
Kalorie
2341 kJ /
560 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
85 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W 30 MINUT
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55 min
Spaghetti napoletana (TM5, TM6)
40 min
Ryż śródziemnomorski
50 min
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
30 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM5, TM6)
45 min
Risotto z salsą pomidorową
40 min
Makaron po liguryjsku
45 min
Makaron z papryką i kozim serem
20 min
Makaron à la Norma
50 min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40 min
Makaron w sosie pomidorowym
30 min