Bakłażanowe roladki z szynką parmeńską
TM6 TM5

Bakłażanowe roladki z szynką parmeńską

4.7 (215 ocen)

Składniki

  • 25 oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do posmarowania plastrów bakłażana, natłuszczenia Varomy i formy do zapiekania
  • 8 plastrów bakłażana o grubości 3-5 mm (ok. 20 g każdy)
  • 2 - 4 szczypty soli
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 - 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 8 plastrów szynki parmeńskiej (łącznie ok. 80 g)
    lub 8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej (łącznie ok. 80 g)
  • 1 kulka mozzarelli, light (125 g), odciśnięta z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojona w 8 plastrów
  • 3 liście bazylii, świeże

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
845 kJ / 202 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
6 g
Tłuszcz
15 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Błonnik
1.8 g
Sód
690 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy