
Urządzenia i Akcesoria
Bakłażanowe roladki z szynką parmeńską
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do posmarowania plastrów bakłażana, natłuszczenia Varomy i formy do zapiekania25
-
bakłażana o grubości 3-5 mm (ok. 20 g każdy)8 plastrów
-
soli2 - 4 szczypty
-
ząbek czosnku1
-
krojonych pomidorów, z puszki250 - 400 g
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
szynki parmeńskiej (łącznie ok. 80 g)8 plastrów
-
mozzarelli, light (125 g), odciśnięta z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojona w 8 plastrów1 kulka
-
liście bazylii, świeże3
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
202 kcal /
845 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
6 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
690 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKO I PROSTO
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 min
Quiche ze szparagami
1 godz. 35 min
Łosoś à la Wellington
1 godz. 20 min
Quiche ze szpinakiem i papryką
1 godz.
Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców
25 min
Koszyczki z prosciutto
40 min
Galette z borówkami
1 godz. 25 min
Muszle makaronowe faszerowane ricottą i szpinakiem
1 godz. 35 min
Moussaka
1 godz. 55 min
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
1 godz.
Pieczone papryki po meksykańsku
55 min
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1 godz. 25 min