Urządzenia i Akcesoria
Bakłażanowe roladki z szynką parmeńską
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
25 oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do posmarowania plastrów bakłażana, natłuszczenia Varomy i formy do zapiekania
-
8 plastrów bakłażana o grubości 3-5 mm (ok. 20 g każdy)
-
2 - 4 szczypty soli
-
1 ząbek czosnku
-
250 - 400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej, (łącznie ok. 80 g)8 plastrów szynki parmeńskiej (łącznie ok. 80 g)
-
1 kulka mozzarelli, light (125 g), odciśnięta z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojona w 8 plastrów
-
3 liście bazylii, świeże
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
690 mg
Białko
13 g
Kalorie
845 kJ /
202 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKO I PROSTO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Cytrynowe medaliony z łososia z młodymi ziemniakami, szparagami i ziołowym sosem
40 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min
Koszyczki z prosciutto
40 min
Szparagi z soczewicą i salsą verde
45 min
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 min
Frittata z fasolką, papryką i chorizo
45 min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 min
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
1 godz.
Pieczone papryki po meksykańsku
55 min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 min
Łosoś w pomarańczach z brokułowym kuskusem
45 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min