Urządzenia i Akcesoria
Bakłażanowe roladki z szynką parmeńską
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
25 oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do posmarowania plastrów bakłażana, natłuszczenia Varomy i formy do zapiekania
-
8 plastrów bakłażana o grubości 3-5 mm (ok. 20 g każdy)
-
2 - 4 szczypty soli
-
1 ząbek czosnku
-
250 - 400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej, (łącznie ok. 80 g)8 plastrów szynki parmeńskiej (łącznie ok. 80 g)
-
1 kulka mozzarelli, light (125 g), odciśnięta z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojona w 8 plastrów
-
3 liście bazylii, świeże
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
690 mg
Białko
13 g
Kalorie
845 kJ /
202 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKO I PROSTO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ryba pod kruszonką z pomidorowym ryżem
45 min
Pierś z indyka faszerowana serem ricotta, szpinakiem i orzechami
2 h
Sałatka z wędzonym pstrągiem i pesto z oscypkiem
1 h 30 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Sałatka z kaszą gryczaną i chrupiącą kaszanką
1 h
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
1 h
Sałatka pomidorowa z grillowanymi grzankami (Panzanella)
40 min
Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców
25 min
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 min
Sałatka à la nicejska z konfitowanymi żółtkami
2 h
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Pieczone papryki po meksykańsku
55 min