Urządzenia i Akcesoria
Paczuszki z łososiem i kuskus z suszonymi pomidorami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
1 łyżka rozmarynu, świeżego tylko liście
-
1 łyżka tymianku, świeżego tylko liście
-
1 łyżka natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
2 ząbki czosnku
-
70 g cebuli dymki pokrojonej na kawałki
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej
-
10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
90 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
4 filety z łososia, świeże, bez skóry i ości (ok. 150 g każdy)
-
500 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
10 g oliwy z oliwek
-
220 g kaszy kuskus
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
32 g
Kalorie
1924 kJ /
460 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŁOSOŚ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 min
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
35 min
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
50 min
Łosoś w pomarańczach z brokułowym kuskusem
45 min
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30 min
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 min
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 min