Urządzenia i Akcesoria
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
Gulasz wołowy z grzybami
-
70 g grzybów, suszonych pokrojonych na kawałki
-
gorąca woda ilość do namoczenia grzybów
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 g oleju rzepakowego
-
400 g wołowiny np. krzyżowej, pokrojonej w 5 mm plastry (patrz wskazówka)
-
550 g wody
-
30 - 40 g sosu sojowego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
4 owoce jałowca
-
4 ziarna ziela angielskiego
-
2 liście laurowe, suszone
-
100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
Rozmarynowy pęczak
-
100 g borówek amerykańskich
-
250 g pęczaku kujawskiego Melvit
-
850 g wody
-
1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego2 gałązki rozmarynu, świeżego (ok. 10 cm każda), tylko liście
-
¾ łyżeczki kozieradki mielonej
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
½ - ¾ łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
34.7 g
Kalorie
2236.8 kJ /
534.2 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
9.6 g
Węglowodany
61.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wolno gotowana jagnięcina z ogórkowym kuskusem i miętą (z osłoną noża miksującego)
9 godz.
Boeuf Stroganow
1 godz. 10 min
Policzki wołowe duszone w winie, purée z batatów i brokuły
2 godz.
Gulasz cielęcy
1 godz. 15 min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2 godz.
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Eskalopki cielęce w sosie śmietanowym z pieczarkami
45 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
4 godz.
Wołowina z pieczarkami
30 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym
1 godz.