
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
Gulasz wołowy z grzybami
-
grzybów, suszonych pokrojonych na kawałki70 g
-
gorąca woda ilość do namoczenia grzybów
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
oleju rzepakowego15 g
-
wołowiny np. krzyżowej, pokrojonej w 5 mm plastry (patrz wskazówka)400 g
-
wody550 g
-
sosu sojowego30 - 40 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego1 łyżeczka
-
owoce jałowca4
-
ziarna ziela angielskiego4
-
liście laurowe, suszone2
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu100 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
Rozmarynowy pęczak
-
borówek amerykańskich100 g
-
pęczaku kujawskiego Melvit250 g
-
wody850 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 ½ łyżeczki
-
rozmarynu, świeżego (ok. 10 cm każda), tylko liście2 gałązki
-
kozieradki mielonej¾ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 szczypty
-
soli½ - ¾ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
534.2 kcal /
2236.8 kJ
Białko
34.7 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
61.6 g
Błonnik
9.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska