
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- ½ - 1 ząbek czosnku
- 30 g przecieru pomidorowego, typu passata
- 15 g oliwy z oliwek
- 1 szczypta kminu rzymskiego, mielonego
- 1 szczypta natki pietruszki, suszonej (opcjonalnie)
- 250 g wody
- 20 g makaronu, suchego, typu nitki o krótkim czasie gotowania (3-4 min)
-
6
krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
lub 6 krewetek, mrożonych, obranych oczyszczonych, uprzednio rozmrożonych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 130 kcal / 545.5 kJ
- Białko
- 4.8 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Błonnik
- 1 g