Urządzenia i Akcesoria
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
5 porcji
Składniki
-
350 g kapusty włoskiej bez twardych części, pokrojonej na 5 cm kawałki
-
30 g masła
-
350 g ziemniaków pokrojonych w 1,5-2 cm kostkę
-
250 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej np. śląskiej, toruńskiej, pokrojonej w 5 mm plastry
-
900 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki kminku, mielonego
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
678.1 mg
Białko
8.9 g
Kalorie
1138.4 kJ /
272.1 kcal
Tłuszcz
19.2 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Węglowodany
17.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45 min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą
50 min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Zupa z wiosennych warzyw
35 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Kapuśniak kaszubski
45 min
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
1 godz.
Zupa z kukurydzy z kurczakiem
50 min
Zupa grochowa
1 godz.
Kapuśniak
50 min
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40 min