
Urządzenia i Akcesoria
Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
5 porcji
Składniki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki300 g
-
ząbki czosnku2
-
papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki1
-
oliwy z oliwek30 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
grzybów, świeżych np. pieczarek, boczniaków, leśnych, pokrojonych w ćwiartki lub na 3 cm kawałki400 - 500 g
-
koncentratu pomidorowego20 - 50 g
-
pudru z grzybów (patrz wskazówka)2 łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
liści szpinaku baby, świeżych (opcjonalnie)100 g
-
mieszanych ziół, suszonych np. tymianku, cząbru1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
kukurydzy, konserwowej odsączonej140 - 200 g
-
liście laurowe, suszone3
-
wody600 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
153.1 kcal /
640.6 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
7.1 g
Węglowodany
20.2 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Sód
495.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JESIENNE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska