Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 2 pomidory, pokrojone w ćwiartki
- 500 g grzybów, świeżych, np. pieczarek, boczniaków, leśnych, pokrojonych w ćwiartki
- 20 g koncentratu pomidorowego
- 40 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g liści szpinaku baby, świeżych
- 1 łyżeczka cząbru, suszonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 140 - 200 g kukurydzy, konserwowej, odsączonej
-
6
liści laurowych, świeżych
lub 6 liści laurowych, suszonych - 600 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 778 kJ / 185.8 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 835 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35 Min
Meksykańska zupa z batatami, fasolą i chorizo
45 min
Ciasto miodowe z czerwoną pomarańczą
2h
Grecki gulasz ziemniaczany
45 min
Meksykańska zupa limonkowa z kurczakiem
1h
Zupa grzybowa
1h 15 min
Holenderska zupa musztardowa
30 min
Fasolka po bretońsku na szybko
35 Min
Zupa grzybowa z pęczakiem
1h 10 min
Odchudzająca zupa z białej kapusty
40 Min
Kapuśniak kaszubski
45 min
Szybka zupa ratatouille
30 min