Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa

Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa

2.5 570 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
5 porcji

Składniki

  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    300 g
  • ząbki czosnku
    2
  • papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
    1
    1 papryczka chili, suszona
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • grzybów, świeżych np. pieczarek, boczniaków, leśnych, pokrojonych w ćwiartki lub na 3 cm kawałki
    400 - 500 g
  • koncentratu pomidorowego
    20 - 50 g
  • pudru z grzybów (patrz wskazówka)
    2 łyżeczki
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
  • liści szpinaku baby, świeżych (opcjonalnie)
    100 g
    100 g liści szpinaku, świeżych, bez ogonków, pokrojonych na kawałki
  • mieszanych ziół, suszonych np. tymianku, cząbru
    1 łyżeczka
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu grzybowego (na 0,5 l), pokruszona
  • kukurydzy, konserwowej odsączonej
    140 - 200 g
  • liście laurowe, suszone
    3
  • wody
    600 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 153.1 kcal / 640.6 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 7.1 g
Węglowodany 20.2 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 495.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...