Urządzenia i Akcesoria
Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
5 porcji
Składniki
-
300 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
1 papryczka chili, suszona1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
400 - 500 g grzybów, świeżych np. pieczarek, boczniaków, leśnych, pokrojonych w ćwiartki lub na 3 cm kawałki
-
20 - 50 g koncentratu pomidorowego
-
2 łyżeczki pudru z grzybów (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g liści szpinaku, świeżych, bez ogonków, pokrojonych na kawałki100 g liści szpinaku baby, świeżych (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka mieszanych ziół, suszonych np. tymianku, cząbru
-
1 kostka bulionu grzybowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
140 - 200 g kukurydzy, konserwowej odsączonej
-
3 liście laurowe, suszone
-
600 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
495.3 mg
Białko
6 g
Kalorie
640.6 kJ /
153.1 kcal
Tłuszcz
7.1 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
20.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JESIENNE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Egejska zupa warzywna
50 min
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45 min
Orientalny krem z fasoli
30 min
Ziemniaki w pomidorach z orientalnymi przyprawami
1 godz. 10 min
Szybka zupa ratatouille
30 min
Grecki gulasz ziemniaczany
45 min
Odchudzająca zupa z białej kapusty
40 min
Zupa grzybowa z pęczakiem
1 godz. 10 min
Meksykańska zupa limonkowa z kurczakiem
1 godz.
Pikantna zupa gyros z wieprzowiną
40 min
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40 min
Zupa grzybowa
1 godz. 15 min