Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 2 łyżeczki soli
- 450 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na 1,5 cm kawałki
-
600
g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
lub 600 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki, uprzednio rozmrożonej - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 600 g mleka
- 15 g mąki pszennej
- 500 g maślanki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 752 kJ / 179 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
1 Std. 20 Min
Sałaciorka
50 min
Zupa z rzodkiewkami i jajkami w koszulkach
45 min
Krem z liści botwiny z komosą ryżową i czarną fasolą
1 godz.
Zupa serowa z porem
30 min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Zupa szpinakowa z imbirem
30 min
Zupa cytrynowa z jajkiem (Avgolemono)
1h 15min
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1 godz.
Kapuśniak kaszubski
45 min
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40 min
Zupa kalafiorowa
30 min