Zupa maślankowa z fasolką szparagową
TM5 TM6

Zupa maślankowa z fasolką szparagową

3.8 (121 ocen)

Składniki

  • 500 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 450 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na 1,5 cm kawałki
  • 600 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    lub 600 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki, uprzednio rozmrożonej
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 600 g mleka
  • 15 g mąki pszennej
  • 500 g maślanki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
752 kJ / 179 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
24 g
Tłuszcz
4 g
Błonnik
4.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy