Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 2 łyżeczki soli
- 450 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na 1,5 cm kawałki
-
600
g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
lub 600 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki, uprzednio rozmrożonej - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 600 g mleka
- 15 g mąki pszennej
- 500 g maślanki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 752 kJ / 179 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa kalafiorowa
30 min
Zupa z porem i mięsem mielonym
40 min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40 min
Zupa brukselkowo-serowa
35min
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
1h
Zupa szpinakowa z imbirem
30 min
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50min
Londyńska zupa grochowa
50min
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1h
Góralska czosnianka z pulpecikami
1 godz. 35 min
Zupa z kalarepy
1h