
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
-
rozmarynu, świeżego3 gałązki
-
tymianku, świeżego3 gałązki
-
szałwii, świeżej5 liści
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek20 g
-
boczku parzonego, w plastrach pokrojonego na 3 cm kawałki70 g
-
karkówki jagnięcej pokrojonej na 2-3 cm kawałki750 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki200 g
-
selera naciowego pokrojonego na 1 cm kawałki100 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
białego wina, wytrawnego200 g
-
wody100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
393 kcal /
2479 kJ
Białko
44 g
Tłuszcz
43 g
Węglowodany
7 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NIEDZIELNY WŁOSKI LUNCH
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wolno gotowany gulasz cielęcy z warzywami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 45 min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 godz. 50 min
Ragout z jagnięciny
1 godz. 10 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Curry z wołowiną
45 min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1 godz. 20 min
Szybkie ragoût z jagnięciny
50 min
Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem
1 godz. 25 min
Gulasz cielęcy
1 godz. 15 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min