Urządzenia i Akcesoria
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
-
3 gałązki rozmarynu, świeżego
-
3 gałązki tymianku, świeżego
-
5 liści szałwii, świeżej
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
70 g boczku parzonego, w plastrach pokrojonego na 3 cm kawałki
-
750 g karkówki jagnięcej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
¼ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki
-
100 g selera naciowego pokrojonego na 1 cm kawałki
-
2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
200 g białego wina, wytrawnego
-
100 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
44 g
Kalorie
2479 kJ /
393 kcal
Tłuszcz
43 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NIEDZIELNY WŁOSKI LUNCH
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Ragout z jagnięciny
1 godz. 10 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Tagine z jagnięciną
50 min
Curry z wołowiną
45 min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2 godz.
Żeberka wieprzowe w sosie z czarnej fasoli
1 godz. 35 min
Pilaw cielęcy
1 godz. 45 min
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1 godz. 15 min
Szybki dhansak z jagnięciny
45 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min