Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g grochu suchego, połówek
- 5 g liści mięty, świeżych
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 40 g cebuli dymki, ze szczypiorem, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 15 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- 1250 g wody
- 2 łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 200 g zielonego groszku, mrożonego
- 175 g kiełbasy chorizo, pokrojonej w 5 mm plastry
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1056 kJ / 252 kcal
- Białko
- 14.6 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kapuśniak kaszubski
45 min
Toskańska zupa fasolowa
50min
Zupa grzybowa
1h 15min
Egejska zupa warzywna
50min
Zupa grzybowa z pęczakiem
1 Std. 10 Min
Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa
35min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 Min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Meksykańska zupa z batatami, fasolą i chorizo
45 min
Zupa caldo verde
45 min
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50min
Góralska czosnianka z pulpecikami
1 Std. 35 Min