
Urządzenia i Akcesoria
Zupa grochowa z chorizo
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
grochu suchego, połówek120 g
-
liści mięty, świeżych5 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
cebuli dymki ze szczypiorem, pokrojonej na 2-3 cm kawałki40 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek15 g
-
papryki słodkiej, mielonej plus dodatkowa ilość do dekoracji1 łyżeczka
-
imbiru, suszonego, mielonego½ łyżeczki
-
wody1250 g
-
soli2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
zielonego groszku, mrożonego200 g
-
kiełbasy chorizo pokrojonej w 5 mm plastry175 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
252 kcal /
1056 kJ
Białko
14.6 g
Tłuszcz
13.4 g
Węglowodany
18.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYCĄCE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą
50 min
Zupa grzybowa z pęczakiem
1 godz. 10 min
Zupa grzybowa
1 godz. 15 min
Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa
35 min
Zupa caldo verde
45 min
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1 godz.
Zupa grochowa
1 godz.
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min
Kapuśniak kaszubski
45 min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min
Zupa szczawiowa
35 min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min