
Urządzenia i Akcesoria
Polędwiczki wieprzowe w sosie z pora i tymianku z kaszą gryczaną
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
200 g kaszy gryczanej, prażonej
-
1100 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli plus doodatkowa ilość do oprószenia polędwiczek
-
400 g polędwicy wieprzowej pokrojonej w 0,5 cm skośne plastry
-
200 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia polędwiczek
-
1 ½ łyżeczki tymianku, suszonego plus dodatkowa ilość do oprószenia polędwiczek
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g pora pokrojonego w 2 mm półplastry
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
600.3 kcal /
2513.1 kJ
Białko
29.5 g
Tłuszcz
35.8 g
Węglowodany
48.3 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Sód
1340.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OBIAD
12 Przepisów
Polska
Polska