Polędwiczki wieprzowe w sosie z pora i tymianku z kaszą gryczaną

Polędwiczki wieprzowe w sosie z pora i tymianku z kaszą gryczaną

3.9 143 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • 200 g kaszy gryczanej, prażonej
  • 1100 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli plus doodatkowa ilość do oprószenia polędwiczek
  • 400 g polędwicy wieprzowej pokrojonej w 0,5 cm skośne plastry
  • 200 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
  • pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia polędwiczek
  • 1 ½ łyżeczki tymianku, suszonego plus dodatkowa ilość do oprószenia polędwiczek
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 200 g pora pokrojonego w 2 mm półplastry
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 600.3 kcal / 2513.1 kJ
Białko 29.5 g
Tłuszcz 35.8 g
Węglowodany 48.3 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 1340.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...