
Urządzenia i Akcesoria
Zupa jarzynowa z fasolą i pęczakiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 15 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
wody2350 g
-
fasoli Piękny Jaś, suszonej Melvit, uprzednio namoczonej przez 8-12 godz. (patrz wskazówka)380 - 400 g
-
pęczaku kujawskiego Melvit75 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
kapusty pekińskiej pokrojonej na kawałki150 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
oliwy z oliwek15 g
-
ziemniaków pokrojonych w 1-1,5 cm kostkę200 - 250 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
rozmarynu, świeżego (dł. ok. 10 cm), tylko liście1 gałązka
-
oregano, suszonego¾ łyżeczki
-
bazylii, suszonej1 łyżeczka
-
ziarno ziela angielskiego1
-
liść laurowy, suszony1
-
pieprzu cytrynowego1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
soli1 - 2 szczypty
-
mleka kokosowego125 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 - 15 g
-
koperek, świeży posiekany, ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
231.7 kcal /
969.4 kJ
Białko
8.2 g
Tłuszcz
6.5 g
Węglowodany
34.9 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
93.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska