![Holenderska zupa musztardowa Holenderska zupa musztardowa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D46BC3D8-9639-4817-97F7-D828476B5E52/Derivates/C9DCC7A7-2F5A-4310-B737-F68652D3513B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g boczku parzonego, w plastrach, grubość ok. 5 mm
- 60 g masła, pokrojonego na kawałki
- 70 g mąki pszennej
- 1200 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone - 1 ½ łyżki musztardy Dijon
- 1 ½ łyżki musztardy francuskiej
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu, mielonego
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- ½ pęczka szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3152 kJ / 756 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 70 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa serowo-kalafiorowa
30 Min
Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa
35 Min
Zupa selerowa na białym winie z krewetkami
50min
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45 Min
Zupa serowa z porem
30 Min
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40 Min
Góralska czosnianka z pulpecikami
1 Std. 35 Min
Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
45 Min
Zupa cebulowa
1 Std.
Zupa z orzeszków ziemnych
40 Min
Zupa z papryki i parmezanu
20 Min
Makaron z boczkiem i sosem porowym
40 Min