Urządzenia i Akcesoria
Holenderska zupa musztardowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
200 g boczku parzonego, w plastrach grubość ok. 5 mm
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
70 g mąki pszennej
-
1200 g wody
-
2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
1 ½ łyżki musztardy Dijon
-
1 ½ łyżki musztardy francuskiej
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu, mielonego
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ pęczka szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12 g
Kalorie
3152 kJ /
756 kcal
Tłuszcz
70 g
Błonnik
3.3 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JESIENNE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa serowa z porem
30 min
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40 min
Sałaciorka
50 min
Chrzanowa zupa krem z awokado i pulpetami
1 godz. 10 min
Zupa z chleba
20 min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 min
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
50 min
Zupa selerowo-gruszkowa
50 min
Zupa z orzeszków ziemnych
40 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Zupa cebulowa
1 godz.