
Urządzenia i Akcesoria
Bakłażany nadziewane kaszą gryczaną i pulpetami z kurczaka
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje
Składniki
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych uprzednio uprażonych
-
300 g udek z kurczaka, bez skóry i kości pokrojonych na 3 cm kawałki
-
50 g suszonych pomidorów
-
¾ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
1 ½ łyżeczki soli
-
200 g kaszy gryczanej, prażonej Melvit
-
500 g soku wielowarzywnego (patrz wskazówka)
-
50 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
2 bakłażany duże (ok. 450 g każdy)
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
350 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
15 g oliwy z oliwek
-
5 g octu jabłkowego
-
1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
-
¾ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej pimienton
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
granat tylko pestki, ilość do dekoracji (patrz wskazówka)
-
bazylia, świeża tylko liście, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
561.2 kcal /
2349.8 kJ
Białko
29.7 g
Tłuszcz
19.3 g
Węglowodany
82.8 g
Błonnik
16.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska