Urządzenia i Akcesoria
Bakłażany nadziewane kaszą gryczaną i pulpetami z kurczaka
Składniki
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych uprzednio uprażonych
-
300 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego na 3 cm kawałki300 g udek z kurczaka, bez skóry i kości pokrojonych na 3 cm kawałki
-
50 g suszonych pomidorów
-
¾ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
1 ½ łyżeczki soli
-
200 g kaszy gryczanej, prażonej Melvit
-
500 g soku wielowarzywnego (patrz wskazówka)
-
50 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
2 bakłażany duże (ok. 450 g każdy)
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
350 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
15 g oliwy z oliwek
-
5 g octu jabłkowego
-
1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
-
¾ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej pimienton
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
granat tylko pestki, ilość do dekoracji (patrz wskazówka)
-
bazylia, świeża tylko liście, ilość do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gryczane naleśniki z pesto, kurczakiem i warzywami gotowanymi na parze
1 godz. 10 min
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 godz.
Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem
1 godz.
Kurczak z warzywami, ryżem basmati i sosem z nerkowców
1 godz.
Roladki z indyka z cebulą i papryką z batatami i brokułem, zupa pieczarkowa
1 godz. 15 min
Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem
45 min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 godz.
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
1 godz.
Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą
1 godz. 25 min
Pieczarki portobello faszerowane komosą ryżową i mielonym indykiem
1 godz. 20 min
Kotlety z piersi indyka i pełnoziarnistej kaszy orkiszowej
1 godz. 15 min
Kotlety (croquetas) z indyka i szpinaku
40 min