
Urządzenia i Akcesoria
Bakłażany nadziewane kaszą gryczaną i pulpetami z kurczaka
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje
Składniki
-
ząbki czosnku3 - 4
-
orzechów włoskich, łuskanych uprzednio uprażonych50 g
-
udek z kurczaka, bez skóry i kości pokrojonych na 3 cm kawałki300 g
-
suszonych pomidorów50 g
-
ziół prowansalskich, suszonych¾ łyżeczki
-
soli1 ½ łyżeczki
-
kaszy gryczanej, prażonej Melvit200 g
-
soku wielowarzywnego (patrz wskazówka)500 g
-
wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni50 g
-
bakłażany duże (ok. 450 g każdy)2
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki350 g
-
oliwy z oliwek15 g
-
octu jabłkowego5 g
-
cukru (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
papryki wędzonej, mielonej pimienton¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
granat tylko pestki, ilość do dekoracji (patrz wskazówka)
-
bazylia, świeża tylko liście, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
561.2 kcal /
2349.8 kJ
Białko
29.7 g
Tłuszcz
19.3 g
Węglowodany
82.8 g
Błonnik
16.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Dyniowe curry z soczewicą i kaszą jaglaną
55 min
Pierś z kurczaka z pesto z bryndzą
14 godz.
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
50 min
Sałatka z pęczakiem, krewetkami i ananasem
1 godz. 20 min
Zupa z ciecierzycy, dyni i jarmużu
45 min
Frittata z cukinią
55 min
Omlet z jarmużem
35 min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 min
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
1 godz. 20 min
Gryczane naleśniki z pesto, kurczakiem i warzywami gotowanymi na parze
1 godz. 10 min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min
Makaron z cukinii z tuńczykiem i suszonymi pomidorami
25 min