
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
400
g filetów z sandacza, ze skórą (4 filety, grubość 1 cm)
lub 400 g filetów z pstrąga, ze skórą (4 filety, grubość 1 cm) -
1 ½
łyżki sosu rybnego (20 g)
lub 2 filety z anchois, w oleju odsączone z zalewy -
2
łyżeczki oleju sezamowego (10 g)
lub 20 g oliwy z oliwek extra virgin - 7 - 8 gałązek koperku, świeżego tylko liście
- 1 pomarańcza ekologiczna, skórka i sok
- 500 g wody
-
600 - 700
g ziaren słodkiej kukurydzy, świeżych (z 5-6 kolb kukurydzy)
lub 600 - 700 g kukurydzy z puszki odsączonej z zalewy - 2 łyżeczki soli
- 400 g warzyw, mieszanych pokrojonych w 5 mm plastry (np. marchewka, brokuły, kalafior)
- 40 g masła, niesolonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 350 kcal / 1461 kJ
- Białko
- 26 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Węglowodany
- 29 g
- Błonnik
- 7.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 Std.
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 Std.
Dorsz z aïoli i warzywami
50 Min
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
50 Min
Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą
1 Std. 25 Min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 Min
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50 Min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 Std. 5 Min
Dorsz po tajsku z Varomy
1 Std. 10 Min
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
35 Min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 Min
Łosoś na parze, po azjatycku
1 Std.