Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
TM5 TM6

Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy

4.4 (19 ocen)

Składniki

  • 400 g filetów z sandacza, ze skórą (4 filety, grubość 1 cm)
    lub 400 g filetów z pstrąga, ze skórą (4 filety, grubość 1 cm)
  • 1 ½ łyżki sosu rybnego (20 g)
    lub 2 filety z anchois, w oleju, odsączone z zalewy
  • 2 łyżeczki oleju sezamowego (10 g)
    lub 20 g oliwy z oliwek extra virgin
  • 7 - 8 gałązek koperku, świeżego, tylko liście
  • 1 pomarańcza, ekologiczna, skórka i sok
  • 500 g wody
  • 600 - 700 g ziaren słodkiej kukurydzy, świeżych (z 5-6 kolb kukurydzy)
    lub 600 - 700 g kukurydzy z puszki, odsączonej z zalewy
  • 2 łyżeczki soli
  • 400 g warzyw, mieszanych, pokrojonych w 5 mm plastry (np. marchewka, brokuły, kalafior)
  • 40 g masła, niesolonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1461 kJ / 350 kcal
Białko
26 g
Węglowodany
29 g
Tłuszcz
12 g
Błonnik
7.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy