Penne z dynią i szynką

Penne z dynią i szynką

3.1 29 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • szynki długodojrzewającej w plastrach, pokrojonej na kawałki
    100 g
  • dyni piżmowej obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
    400 g
  • wody
    500 g
  • mleka
    600 g
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • makaronu, suchego, typu penne
    320 g
  • zielonego groszku, świeżego
    50 g
    50 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • skrobi kukurydzianej
    1 łyżka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 483.3 kcal / 2023.3 kJ
Białko 23.1 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 84 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 810.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...