
Urządzenia i Akcesoria
Penne z dynią i szynką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
szynki długodojrzewającej w plastrach, pokrojonej na kawałki100 g
-
dyni piżmowej obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki400 g
-
wody500 g
-
mleka600 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
makaronu, suchego, typu penne320 g
-
zielonego groszku, świeżego50 g
-
skrobi kukurydzianej1 łyżka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
483.3 kcal /
2023.3 kJ
Białko
23.1 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
84 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
810.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PROSTE MAKARONY
11 Przepisów
Polska
Polska