Penne z dynią i szynką
TM6 TM5

Penne z dynią i szynką

3.2 (25 ocen)

Składniki

  • 100 g szynki długodojrzewającej, w plastrach, pokrojonej na kawałki
  • 400 g dyni piżmowej, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 500 g wody
  • 600 g mleka
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 320 g makaronu, suchego, typu penne
  • 50 g zielonego groszku, świeżego
    lub 50 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 1 łyżka skrobi kukurydzianej
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2023.3 kJ / 483.3 kcal
Białko
23.1 g
Węglowodany
84 g
Tłuszcz
8 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Błonnik
6 g
Sód
810.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy