![Risotto z wędzonym serem Risotto z wędzonym serem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/04FC8D7B-C63D-4213-BEAB-0E86B2BF7F68/Derivates/58C5AC4F-654E-4E6E-AFC2-FEC2225363B5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g sera provolone, podwędzanego, pokrojonego na kawałki
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g oliwy z oliwek
-
100
g szynki tyrolskiej, wędzonej, pokrojonej na kawałki
lub 100 g boczku parzonego, wędzonego, pokrojonego na kawałki - 350 g ryżu do risotto
- 50 g białego wina, wytrawnego
- 700 g rosołu, mięsnego, gorącego
- 1 szczypta szafranu
- ½ łyżeczki soli
- 30 g masła
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1886.6 kJ / 450.9 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 48.3 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 955.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto z parmezanem
30min
Risotto z borowikami
35 Min
Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi
45 Min
Kaszotto z grzybami
40 Min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 分钟
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 Min
Risotto z boczkiem i cukinią
40 Min
Makaron z kiełbasą chorizo i serem
20 Min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35 Min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 Min
Risotto z grzybami
1 godz. 5 min
Risotto z kurkami
35 Min