Risotto z wędzonym serem

Risotto z wędzonym serem

4.4 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • włoskiego sera Provolone podwędzanego, pokrojonego na kawałki
    200 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • szynki tyrolskiej, wędzonej pokrojonej na kawałki
    100 g
    100 g boczku parzonego, wędzonego, pokrojonej na kawałki
  • ryżu do risotto
    350 g
  • białego wina, wytrawnego
    50 g
  • rosołu mięsnego, gorącego
    700 g
  • szafranu
    1 szczypta
  • soli
    ½ łyżeczki
  • masła
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 450.9 kcal / 1886.6 kJ
Białko 17.2 g
Tłuszcz 19.7 g
Węglowodany 48.3 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Sód 955.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...