Risotto z wędzonym serem

Risotto z wędzonym serem

4.4 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 200 g włoskiego sera Provolone podwędzanego, pokrojonego na kawałki
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 100 g szynki tyrolskiej, wędzonej pokrojonej na kawałki
    100 g boczku parzonego, wędzonego, pokrojonej na kawałki
  • 350 g ryżu do risotto
  • 50 g białego wina, wytrawnego
  • 700 g rosołu mięsnego, gorącego
  • 1 szczypta szafranu
  • ½ łyżeczki soli
  • 30 g masła

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 450.9 kcal / 1886.6 kJ
Białko 17.2 g
Tłuszcz 19.7 g
Węglowodany 48.3 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Sód 955.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...