
Urządzenia i Akcesoria
Risotto z wędzonym serem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
włoskiego sera Provolone podwędzanego, pokrojonego na kawałki200 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
szynki tyrolskiej, wędzonej pokrojonej na kawałki100 g
-
ryżu do risotto350 g
-
białego wina, wytrawnego50 g
-
rosołu mięsnego, gorącego700 g
-
szafranu1 szczypta
-
soli½ łyżeczki
-
masła30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
450.9 kcal /
1886.6 kJ
Białko
17.2 g
Tłuszcz
19.7 g
Węglowodany
48.3 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Sód
955.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WŁOSKIE SMAKI
11 Przepisów
Polska
Polska