Urządzenia i Akcesoria
Risotto z wędzonym serem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
200 g włoskiego sera Provolone podwędzanego, pokrojonego na kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oliwy z oliwek
-
100 g boczku parzonego, wędzonego, pokrojonej na kawałki100 g szynki tyrolskiej, wędzonej pokrojonej na kawałki
-
350 g ryżu do risotto
-
50 g białego wina, wytrawnego
-
700 g rosołu mięsnego, gorącego
-
1 szczypta szafranu
-
½ łyżeczki soli
-
30 g masła
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
955.4 mg
Białko
17.2 g
Kalorie
1886.6 kJ /
450.9 kcal
Tłuszcz
19.7 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Węglowodany
48.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WŁOSKIE SMAKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Risotto z boczkiem i cukinią
40 min
Risotto z parmezanem
40 min
Risotto z parmezanem
30 min
Risotto z grzybami
1 godz. 5 min
Risotto po mediolańsku
30 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Risotto pomarańczowe
45 min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 min
Risotto z borowikami
35 min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 min