
Urządzenia i Akcesoria
Risotto z wędzonym serem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
200 g włoskiego sera Provolone podwędzanego, pokrojonego na kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oliwy z oliwek
-
100 g szynki tyrolskiej, wędzonej pokrojonej na kawałki
-
350 g ryżu do risotto
-
50 g białego wina, wytrawnego
-
700 g rosołu mięsnego, gorącego
-
1 szczypta szafranu
-
½ łyżeczki soli
-
30 g masła
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
450.9 kcal /
1886.6 kJ
Białko
17.2 g
Tłuszcz
19.7 g
Węglowodany
48.3 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Sód
955.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WŁOSKIE SMAKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Risotto z parmezanem
30 min
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25 min
Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi
45 min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 min
Risotto pomarańczowe
45 min
Sos serowy Mornay
10 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min
Makaron z kiełbasą chorizo i serem
20 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35 min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25 min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 min