
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 - 350 g filetów rybnych (np. z dorsza, halibuta lub soli), pokrojonych na kawałki
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g pora, pokrojonego w 3 mm plastry
- 60 g fenkułu, pokrojonego na kawałki (opcjonalnie)
- 20 g wody
- ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- 120 g soli gruboziarnistej
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 1486.3 kJ / 355 kcal
- Białko
- 66 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa cytrynowa z jajkiem (Avgolemono)
1 Std. 15 Min
Góralska kwaśnica
1 Std. 30 Min
Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
5h 30min
Purée z kapusty i kasztanów
35min
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
1 godz. 5 min
Anchoiada
10 Min
Portugalska zupa rybna Caldeirada
55 Min
Gulasz z ryb i owoców morza
45 Min
Sambal oelek
15min
Zupa krem z borowików
1 Std. 30 Min
Tagliatelle z krewetkami
30 Min
Caldeirada - portugalska zupa rybna
45 Min