Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą bulgur, szczawiem i jajkiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Sałatka
-
1000 g wody
-
120 g kaszy bulgur
-
4 jajka
-
250 g fenkułu pokrojonego na kawałki
-
80 g szczawiu, świeżego bez łodyg, podzielonego na 5-6 cm kawałki
-
2 ogórki gruntowe pokrojone na 2-3 mm plastry
-
1 pęczek cebuli dymki posiekanej
Dressing miodowo-balsamiczny
-
40 g oliwy z oliwek
-
20 g octu balsamicznego
-
30 g miodu
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
588.3 mg
Białko
10.8 g
Kalorie
1299.6 kJ /
310.4 kcal
Tłuszcz
15.5 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
33.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZONOWE SAŁATKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1h 15min
Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami
20min
Makaronowa sałatka z ciecierzycą i młodą marchewką
50min
Sałatka z młodymi ziemniakami i wędzonym łososiem
1h
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55min
Sałatka ze szparagami, młodymi ziemniakami i serem korycińskim
45min
Sałatka à la nicejska z konfitowanymi żółtkami
2h
Sałatka z nowalijek na parze
50min
Sałatka ze szczawiu i fasolki szparagowej
45min
Sałatka z białych szparagów
3h
Sałatka z jarmużu z burakiem
45min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
1h