Urządzenia i Akcesoria
Krewetki z orzechami nerkowca
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
200 g krewetek, surowych, obranych oczyszczonych (patrz wskazówka)
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
1 łyżka skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżka wina ryżowego
-
30 g oleju
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry
-
2 grzyby shiitake, suszone uprzednio namoczone, odsączone, pokrojone na 1-2 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
50 g kiełków fasoli mung, świeżych50 g kiełków soi, świeżych
-
60 g czerwonej papryki pokrojonej na 1-2 cm kawałki
-
60 g żółtej papryki pokrojonej na 1-2 cm kawałki
-
100 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych100 g orzechów nerkowca prażonych w miodzie (patrz wskazówka)
-
1 szczypta pieprzu białego, mielonego
-
pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia
-
kolendra, świeża tylko liście, ilość do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
37.5 g
Kalorie
2504.2 kJ /
598.1 kcal
Tłuszcz
42 g
Błonnik
5.6 g
Węglowodany
23.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA CHIŃSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Małże w mleku kokosowym i curry
1 Std. 10 Min
Gulasz z owoców morza z ziemniakami
1 Std.
Krewetki z warzywami na liściach sałaty
45 Min
Krewetki curry
1 Std. 50 Min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 Min
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30 Min
Chiński makaron z krewetkami i sosem czosnkowym
1 Std. 15 Min
Tajskie paczuszki z łososia na parze
1 Std. 20 Min
Ryż z krewetkami w orientalnym sosie
55 Min
Krewetki z cebulą dymką
20 Min
Krewetki arrabiata z makaronem z cukinii
40 Min
Krewetki Kung Pao
45 Min