Krewetki z orzechami nerkowca

Krewetki z orzechami nerkowca

4.8 24 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

  • krewetek, surowych, obranych oczyszczonych (patrz wskazówka)
    200 g
  • soli
    ¾ - 1 łyżeczka
  • skrobi ziemniaczanej
    1 łyżka
  • wina ryżowego
    1 łyżka
  • oleju
    30 g
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry
    5 g
  • grzyby shiitake, suszone uprzednio namoczone, odsączone, pokrojone na 1-2 cm kawałki (patrz wskazówka)
    2
  • kiełków soi, świeżych
    50 g
    50 g kiełków fasoli mung, świeżych
  • czerwonej papryki pokrojonej na 1-2 cm kawałki
    60 g
  • żółtej papryki pokrojonej na 1-2 cm kawałki
    60 g
  • orzechów nerkowca prażonych w miodzie (patrz wskazówka)
    100 g
    100 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
  • pieprzu białego, mielonego
    1 szczypta
  • pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia
  • kolendra, świeża tylko liście, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 598.1 kcal / 2504.2 kJ
Białko 37.5 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 23.5 g
Błonnik 5.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...