Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sałatka
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 80 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 150 g kaszy jęczmiennej pęczak
- 1000 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 150 g różyczek brokułu
- 80 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 1 opakowanie sera feta (180 g), pokrojonego w 1 cm kostkę
Sos
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 40 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 20 czarnych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1006 kJ / 240 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 25.3 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1h 35min
Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą
45 Min
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
50 Min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
1 Std.
Sałatka śródziemnomorska z kuskusem
50 Min
Sałatka z ciecierzycy
25 Min
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 min
Sałatka z kaszą pęczak i owocem granatu
45 Min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 Std.
Sałatka meksykańska
1 Std. 15 Min
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 min
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
40 Min