Sałatka z kaszą pęczak i serem feta

Sałatka z kaszą pęczak i serem feta

4.2 132 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

Sałatka
  • 150 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 80 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 150 g kaszy jęczmiennej pęczak
  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 150 g różyczek brokułu
  • 80 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 1 opakowanie sera feta (180 g), pokrojonego w 1 cm kostkę
Sos
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 15 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 40 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 20 czarnych oliwek bez pestek, przekrojonych na pół

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 240 kcal / 1006 kJ
Białko 8.9 g
Tłuszcz 13.2 g
Węglowodany 25.3 g
Błonnik 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...