Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
TM5 TM6

Sałatka z kaszą pęczak i serem feta

4.6 (39 ocen)

Składniki

Sałatka

  • 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 80 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 150 g kaszy pęczak
  • 800 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 150 g różyczek brokułu
  • 80 g zielonej fasolki szparagowej, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 180 g sera feta, pokrojonego w 1 cm kostkę

Sos

  • 5 g natki pietruszki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 20 czarnych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1006 kJ / 240 kcal
Białko
8.9 g
Węglowodany
25.3 g
Tłuszcz
13.2 g
Błonnik
3.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie