Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 40 g oliwy z oliwek
- 100 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 3 ząbki czosnku
- 150 g bakłażana, pokrojonego na kawałki
- 150 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 200 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 125 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 8 jajek
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 360.4 kJ / 86.1 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 1.3 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata ze szpinakiem na mące owsianej
50min
Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
1h 10min
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35min
Muffinki pomidorowe z serem feta
40min
Kulki z cukinią i serem feta
40min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40min
Wytrawne muffiny cukiniowe
1h 10min
Frittata z cukinią
55min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1h
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55min
Koszyczki z prosciutto
40min