Mini frittaty z warzywami

Mini frittaty z warzywami

3.9 88 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
20 sztuk

Składniki

  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 150 g bakłażana pokrojonego na kawałki
  • 150 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 125 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 8 jajek
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 86.1 kcal / 360.4 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 7.4 g
Węglowodany 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...