Urządzenia i Akcesoria
Mini frittaty z warzywami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
20 sztuk
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
40 g oliwy z oliwek
-
100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
150 g bakłażana pokrojonego na kawałki
-
150 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
125 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
8 jajek
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3.6 g
Kalorie
360.4 kJ /
86.1 kcal
Tłuszcz
7.4 g
Węglowodany
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Jajka faszerowane buraczkami
30 Min
Koszyczki z prosciutto
40 Min
Roladki z ogórka
30 Min
Naleśnikowe roladki z łososiem (bez glutenu)
1 Std. 50 Min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 Min
Kolorowe kulki z kurczaka
1 Std. 15 Min
Parmezanowe koszyczki
40 Min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 Min
Pieczarki zapiekane z kozim serem
50 Min
Sałatka z szynką, serem i awokado
15 Min
Muffiny warzywno-jajeczne z serem
2 Std.
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 Min