Sałatka z fenkułu i kaszy bulgur z cytrusowym dressingiem
TM6 TM5

Sałatka z fenkułu i kaszy bulgur z cytrusowym dressingiem

3.5 (8 ocen)

Składniki

Cytrusowy dressing

  • 20 g skórki z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
  • 15 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
  • 70 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 gwiazdka anyżu
  • 2 szczypty cynamonu, mielonego
  • 6 nasion kolendry
  • 10 g octu balsamicznego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Sałatka

  • 75 - 100 g kaszy bulgur
  • 100 g wody
  • 2 szczypty soli
  • 200 g pomarańczy (ok. 1 szt.), obranej, bez białych błonek, podzielonej na kawałki
  • 300 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej w piórka
  • 60 g czerwonej cebuli, pokrojonej w piórka

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1419 kJ / 339 kcal
Białko
6.7 g
Węglowodany
47.7 g
Tłuszcz
14.4 g
Błonnik
7.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy