Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z fenkułu i kaszy bulgur z cytrusowym dressingiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
3 porcje
Składniki
Cytrusowy dressing
-
20 g skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
-
15 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
-
70 g soku z pomarańczy świeżo wyciśniętego
-
30 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka cukru
-
1 gwiazdka anyżu
-
2 szczypty cynamonu, mielonego
-
6 nasion kolendry
-
10 g octu balsamicznego
-
4 łyżki oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Sałatka
-
75 - 100 g kaszy bulgur
-
100 g wody
-
2 szczypty soli
-
200 g pomarańczy (ok. 1 szt.), obranej, bez białych błonek, podzielonej na kawałki
-
300 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej w piórka
-
60 g czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6.7 g
Kalorie
1419 kJ /
339 kcal
Tłuszcz
14.4 g
Błonnik
7.9 g
Węglowodany
47.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasztet z brukwi
2h 5min
Chutney z mango
40min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1h
Pilaw z botwinką i souvlaki wieprzowe na patyku
2h 50min
Pesto sezamowe
10min
Tabbouleh z bobem
50min
Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem
40min
Lassi z kiełkami
20min
Granola śliwkowa bez cukru
2h
Pikle z łodyg jarmużu
24h 40min
Soczewica w sosie curry z dynią na parze
1h 15min
Topinambur po prowansalsku
50min