Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z fenkułu i kaszy bulgur z cytrusowym dressingiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
3 porcje
Składniki
Cytrusowy dressing
-
20 g skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
-
15 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
-
70 g soku z pomarańczy świeżo wyciśniętego
-
30 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka cukru
-
1 gwiazdka anyżu
-
2 szczypty cynamonu, mielonego
-
6 nasion kolendry
-
10 g octu balsamicznego
-
4 łyżki oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Sałatka
-
75 - 100 g kaszy bulgur
-
100 g wody
-
2 szczypty soli
-
200 g pomarańczy (ok. 1 szt.), obranej, bez białych błonek, podzielonej na kawałki
-
300 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej w piórka
-
60 g czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6.7 g
Kalorie
1419 kJ /
339 kcal
Tłuszcz
14.4 g
Błonnik
7.9 g
Węglowodany
47.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszą pęczak i owocem granatu
45 min
Fasola adzuki po prowansalsku
13 godz.
Terrina z ziołową polentą
1 godz. 50 min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 min
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1 godz. 15 min
Sałatka z kaszy quinoa
40 min
Surowa warstwowa sałatka w słoiczkach (dieta raw)
25 min
Surowy kuskus z kalafiora (dieta raw)
20 min
Sałatka tabbouleh z granatem i orzechami
35 min
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1 godz.
Soczewica w sosie curry z dynią na parze
1 godz. 15 min
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25 min