Wersje kompatybilne
Sałatka z fenkułu i kaszy bulgur z cytrusowym dressingiem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cytrusowy dressing
- 20 g skórki z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
- 15 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
- 70 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżeczka cukru
- 1 gwiazdka anyżu
- 2 szczypty cynamonu, mielonego
- 6 nasion kolendry
- 10 g octu balsamicznego
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Sałatka
- 75 - 100 g kaszy bulgur
- 100 g wody
- 2 szczypty soli
- 200 g pomarańczy (ok. 1 szt.), obranej, bez białych błonek, podzielonej na kawałki
- 300 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej w piórka
- 60 g czerwonej cebuli, pokrojonej w piórka
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1419 kJ / 339 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 47.7 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Błonnik
- 7.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z kaszy quinoa
40min
Sałatka z soczewicy
45min
Sałatka detox
25 min
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
50min
Sałatka ze szczawiu i fasolki szparagowej
45min
Sałatka tabbouleh z granatem i orzechami
35 Min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50min
Sałatka z kaszą pęczak i owocem granatu
45min
Cytrynowy pęczak z fasolką szparagową, szpinakiem i suszonymi pomidorami
1 godz. 5 min
Hummus z buraka
1h
Sałatka z ciecierzycy
25 min
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1h 30min