Zupa grzybowa z pęczakiem
TM5 TM6

Zupa grzybowa z pęczakiem

4.0 (116 ocen)

Składniki

  • 40 - 50 g oscypka, pokrojonego na kawałki
  • 15 g grzybów, suszonych, np. borowików
  • 150 g kaszy jęczmiennej pęczak
  • 200 g białego wina, wytrawnego
  • 80 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 250 g pieczarek, świeżych
  • 1 łyżeczka rozmarynu, świeżego, tylko liście
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżka pudru grzybowego (patrz wskazówka)
  • 900 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, do smaku
  • pieprz czarny, mielony, do smaku
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1238.2 kJ / 295.8 kcal
Białko
10.1 g
Węglowodany
35.2 g
Tłuszcz
9.9 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy