
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 - 50 g oscypka, pokrojonego na kawałki
- 15 g grzybów, suszonych, np. borowików
- 150 g kaszy jęczmiennej pęczak
- 200 g białego wina, wytrawnego
- 80 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 250 g pieczarek, świeżych
- 1 łyżeczka rozmarynu, świeżego, tylko liście
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżka pudru grzybowego (patrz wskazówka)
- 900 g wody
- 2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól, do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- natka pietruszki, świeża, tylko liście, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1238.2 kJ / 295.8 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 35.2 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Barszcz czerwony z mięsem
1h 5min
Zupa grochowa z chorizo
45min
Kapuśniak kaszubski
45min
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
1h 20min
Krupnik z grzybami
45min
Barszcz ukraiński
1h 35min
Zupa grzybowa z białą fasolą
35min
Zupa z wiosennych warzyw
35min
Zupa jarzynowa z fasolą i pęczakiem
15 godz. 10 min
Zupa grzybowa
1h 15min
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50min
Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa
35min