
Urządzenia i Akcesoria
Zupa grzybowa z pęczakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
oscypka pokrojonego na kawałki40 - 50 g
-
grzybów, suszonych np. borowików15 g
-
kaszy jęczmiennej pęczak150 g
-
białego wina, wytrawnego200 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół80 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek20 g
-
pieczarek świeżych250 g
-
rozmarynu, świeżego tylko liście1 łyżeczka
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
pudru z grzybów (patrz wskazówka)1 łyżka
-
wody900 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
koncentratu pomidorowego2 łyżki
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
295.8 kcal /
1238.2 kJ
Białko
10.1 g
Tłuszcz
9.9 g
Węglowodany
35.2 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska