Sałatka z kapusty włoskiej i gruszek

Sałatka z kapusty włoskiej i gruszek

3.5 110 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • 200 g cebuli przekrojonej na pół
  • 5 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 250 g kapusty włoskiej pokrojonej na ok. 3 cm kawałki
  • 250 g gruszkę twardych, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 150 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
  • 15 g musztardy francuskiej
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 4 g
Kalorie 493 kJ / 118 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 3.8 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...