Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cebuli, przekrojonej na pół
- 5 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 250 g kapusty włoskiej, pokrojonej na ok. 3 cm kawałki
- 250 g gruszek, twardych, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 150 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
- 15 g musztardy francuskiej
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 493 kJ / 118 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Surowy kuskus z kalafiora (dieta raw)
20 Min
Sałatka Waldorf
15min
Bigos z czerwonej kapusty
1h 30min
Sałatka z kurczakiem i czerwoną kapustą
40min
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35min
Sałatka rosyjska z burakami
1 Std. 10 Min
Sałatka z serem
5 Min
Sałatka śródziemnomorska z kuskusem
50min
Odchudzająca zupa z białej kapusty
40min
Wiosenna sałatka z roszponki w sosie curry
10 Min
Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem
10 Min
Sałatka z czerwonych buraków i jabłek
1 Std. 55 Min